Lynyrd Skynyrd - Free bird

0
" Αν αύριο φύγω από  ΄δω ....θα συνεχίσεις να με θυμάσαι ???......θα ΄πρεπε να ταξιδεύω τώρα .......γιατί υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που πρέπει να δω ......αλλά αν έμενα  εδώ μαζί σου μωρό μου ..... τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν ίδια ......γιατί νιώθω ελεύθερος σαν ένα πουλί τώρα .......και αυτό το πουλί δεν μπορείς να τ΄ αλλάξεις ......ο Κύριος ξέρει .........δεν μπορώ ν΄ αλλάξω ......."

" Αντίο ......ήταν μια γλυκιά αγάπη ......και αυτό το συναίσθημα δεν μπορώ να τ΄ αλλάξω .....αλλά  σε παρακαλώ .....μην το πάρεις άσχημα .......γιατί ο Κύριος ξέρει πόσες ενοχές έχω ...... αν έμενα  εδώ μαζί σου μωρό μου ..... τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν ίδια.......... γιατί νιώθω ελεύθερος σαν ένα πουλί τώρα .............και αυτό το πουλί ποτέ δεν θ΄ αλλάξει ............δεν μπορείς να τ΄ αλλάξεις ...... ο Κύριος ξέρει .........δεν μπορώ ν΄ αλλάξω .......Κύριε βοήθησε με ....δεν μπορώ ν΄ αλλάξω ......." 

Στίχοι Ronnie Van Zant, Allen Collins.
Το εμπνεύστηκε ο Collins μετά απο μια ερώτηση που του έκανε η τότε φιλενάδα του και μετέπειτα γυναίκα του ......"  αν αύριο σ΄ αφήσω  θα συνεχίσεις να με θυμάσαι ? ¨   έτσι γεννήθηκε ο πρώτος στίχος και η συνέχεια ανήκει στον αδικοχαμένο Ronnie ......
Έκτοτε με αυτό κλείνουν τις συναυλίες τους  .....ενώ ο Johnny Van Zant ( αδελφός του ronnie και αντικαταστάτης του μετά τον θάνατο του) έχει πει χαρακτηριστικά ......¨ μου ζητάν να είναι το τελευταίο τραγούδι για τους πιο απίθανους λόγους ......συνήθως στις μικρές ηλικίες συμβολίζει την αποφοίτηση απο το πανεπιστήμιο αλλά συχνά το παίζουν και σε κηδείες ....."    
Φυσικά πρόκειτε για ένα ερωτικό τραγούδι - απ΄τα ελάχιστα τους - ........
Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση είναι το φοβερό σολάρισμα των   Collins -  Rossington όταν το είχα πρωτακούσει ...... μάλιστα είναι στο Νο 3 των τοπ 100 που έχουν παιχτεί ποτέ .....
Eίναι 9 λεπτά αλλά αξίζει να τ΄ ακούσετε .....


No Response to "Lynyrd Skynyrd - Free bird"

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...