Bob Dylan - Like a rolling stone

0
" Κάποτε  ντυνόσουν πολύ ακριβά ....πέταγες στους άστεγους δεκάρες ....(δεν το κανες ???).......
οι γύρω σου λέγαν ....¨πρόσεχε κουκλίτσα ...είσαι έτοιμη να πέσεις ¨ .....συνήθιζες να γελάς .... νόμιζες ότι αστειευόντουσαν....."
"τώρα δεν μιλάς δυνατά ....δεν δείχνεις περήφανη...σκεφτόμενη πως θα κλέψεις το επόμενο γεύμα σου ......¨"


" Πώς νιώθεις ????
   να είσαι χωρίς σπίτι ..
   σαν μια άγνωστη
   σαν μια πέτρα που κατρακυλάει ???  "  


" Πήγες στο καλύτερο σχολείο ...κυρία ξεχωριστή....αλλά ξέρεις καλά ότι το έκανες μόνο και μόνο για να ¨φτιαχτείς¨ ( πρέζα) ...........κανείς δεν σε έμαθε πως είναι η ζωή του πεζοδρομίου ......και τώρα βλέπεις πως πρέπει να την συνηθίσεις .........έλεγες ότι ποτέ δεν συμβιβάζεσαι  με  τις ¨πεταλουδίτσες¨   .....αλλά τώρα πλέον αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πουλάν κανένα άλλοθι καθώς κοιτώντας το κενό των ματιών τους  σε ρωτούν .... θες να τα βρούμε ??? ......"


" Πώς νιώθεις ????
   να είσαι χωρίς σπίτι ..
   σαν μια άγνωστη
   σαν μια πέτρα που κατρακυλάει ???  "  
  


" Ποτέ δεν κατάλαβες τους ψεύτικους , υποκριτικούς , μορφασμούς των κλόουν και ζογκλέρ που ήταν γύρω σου και κάναν αρεστά σε σενα κολπάκια ......αυτό δεν είναι καλό .....δεν έπρεπε να αφήνεις άλλους να φτιάχνουν την χαρά σου ....φανταζόσουν ότι καβαλούσες ένα ασημένιο άλογο με τον εκλεκτό  σου που κουβαλούσε στον ώμο του μια σιαμαία γάτα .....δεν είναι σκληρό όταν ανακάλυψες ότι δεν ήταν εκεί αφού έκλεψε οτιδήποτε μπορούσε απο σένα ????......"


Πώς νιώθεις ????
   να είσαι χωρίς σπίτι ..
   σαν μια άγνωστη
   σαν μια πέτρα που κατρακυλάει ???  "  




" Πριγκίπισσα των χαριτωμένων ανθρώπων ....αυτοί πίνουν ...και σκέφτονται ότι τα καταφέραν ....καλύτερα πήγαινε στο ανταλλακτήριο και δώσε το διαμαντένιο δαχτυλίδι σου ....μωρό μου .....ήσουν το διασκεδαστήριο του Ναπολέων των κουρελιών και της γλώσσας που χρησιμοποιούσε.....πήγαινε σε αυτόν τώρα .....σε καλεί .....μην το αρνείσαι .....όταν δεν έχεις τίποτα δεν χάνεις τίποτα .....είσαι αόρατη τώρα .....δεν έχεις μυστικά να κρύψεις ....."




Στίχοι Bob Dylan. Περιγράφει την πτώση μιας αριστοκράτισσας από τον κύκλο της που την εκμεταλεύτηκε και την έφτυσε αφού δεν είχε τίποτα πλέον να κερδίσει .....
Φημολογείται ότι έχει γραφτεί για την Edie Sedgwick μια πάμπλουτη κοπέλα μούσα του Andy Warhol ( κάτι που έθεσε σε χρόνιο πόλεμο τους οπαδούς του Dylan- Warhol)  .
Ο Warhol την ανακάλυψε και την έβαλε στην ζωή του ...Την χρησιμοποίησε σαν ηθοποιό σε κάποιες ταινίες που ήθελε να κάνει αλλά και σαν μοντέλο. Πέρα απ αυτά έκαναν και στενή παρέα. Η Sedgwick ξεκοκάλισε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα την τεράστια περιουσία της και βρέθηκε στο δρόμο γυρνώντας από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο πίνοντας και κάνοντας χρήση ναρκωτικών. Έτυχε να μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο που έμενε και ο Dylan και γνωρίστηκαν. Κάναν στενή παρέα και λέγεται ότι ερωτεύτηκε τον Dylan . Προς κακή της έκπληξη έμαθε ότι ο Dylan παντρεύτηκε κρυφά και έφυγε μακριά του.
Η ζωη της Edie Sedgwick έχει γυριστεί και σε ταινία .....Factory Girl ( 2006) και είναι πράγματι εκπληκτικό το πόσο ταιριάζει αυτό το τραγούδι με την ζωή της ....






No Response to "Bob Dylan - Like a rolling stone"

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...