John Lennon - Working class hero

4
" Από τα γεννοφάσκια σου σε κάνουν  να αισθάνεσαι ασήμαντος .....δίνοντας σου ψίχουλα προσοχής ....ενώ ....το ακριβώς αντίθετο θα ΄πρεπε........μέχρι ο πόνος  αβάσταχτος να γίνει...... να πάψεις πλέον να αισθάνεσαι ......."

" Ένας ΄ήρωας ΄ της εργατικής τάξης θα γίνεις ......για έναν ήρωα της εργατικής τάξης προορίζεσαι ..."

" Σε πληγώνουν στο σπίτι σου .....σε χτυπούν στο σχολείο .....σε μισούν αν είσαι έξυπνος .....περιφρονούν έναν ανόητο .......μέχρι να χάσεις τελείως τα λογικά σου ....τους κανόνες τους δεν μπορείς ν΄ ακολουθήσεις ....."

" Ένας ΄ήρωας ΄ της εργατικής τάξης θα γίνεις ......για έναν ήρωα της εργατικής τάξης προορίζεσαι ..."

" Σε βασανίζουν ......και σε τρομοκρατούν .....για είκοσι περίεργα χρόνια ......περιμένοντας μετά ....να τραβήξεις τον δρόμο σου ....την σταδιοδρομία σου ......ενώ στην πραγματικότητα .....με τόσο φόβο ...δεν μπορείς να λειτουργήσεις ......"

" Ένας ΄ήρωας ΄ της εργατικής τάξης θα γίνεις ......για έναν ήρωα της εργατικής τάξης προορίζεσαι ..."

" Ναρκωμένο σε κρατούν ......με την θρησκεία .....το σεξ ....την τηλεόραση ......και συ γελιέσαι .....θαρρείς έξυπνος είσαι ......υπερταξικός .....ελεύθερος .......μα .......απ όσο βλέπω ......τόσο γαμημένα υποδουλομένος είσαι ......"

" Ένας ΄ήρωας ΄ της εργατικής τάξης θα γίνεις ......για έναν ήρωα της εργατικής τάξης προορίζεσαι ..."

" Υπάρχει χώρος εκεί ψηλά .....εξακολουθούν να σου λένε .....μα για να φτάσεις εκεί ....πρέπει να μάθεις γελώντας να σκοτώνεις ......αν θες να μοιάσεις σ αυτούς που στους λόφους κατοικούν ...."

"  Ένας ΄ήρωας ΄ της εργατικής τάξης θα γίνεις ......για έναν ήρωα της εργατικής τάξης προορίζεσαι ..."

" Λοιπόν ....αν θες πραγματικα ένας ήρωας να γίνεις .....απλά ακολούθησε με ........αν θες πραγματικά ένας ήρωας να γίνεις .....απλά .....παρακολούθησε με ....."
Στίχοι John Lennon .....
Το έγραψε το 1970 αλλά ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων από τους επικριτές του .....
Έχοντας μεγαλώσει κάθε άλλο παρά έτσι .....σε μια άνω του μέσου οικογένεια ...θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να θίξει την εργατική τάξη ....
Ο ίδιος σε συνέντευξη του λίγο πριν δολοφονηθεί είχε πει ....πως κάθε άλλο από πολιτικός ήταν ο λόγος του .....περισσότερο σαρκαστικός και συμβολικός ......Αυτό που ήθελε να περάσει ήταν η προσπάθεια για την υπέρβαση ..... από τον κόσμο που εκ των προτέρων μας προορίζει για πολύ λιγότερα απ όσα αξίζουμε ......
Ταιριάζει και στις εποχές μας .......


 


Εδώ τραγουδισμένο live με το δικό της μοναδικό ξεχωριστό στύλ από την Marianne Faithfullκαι εδώ ο Marilyn Manson με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο .....

4 Response to John Lennon - Working class hero

10 Ιουνίου 2011 στις 8:47 π.μ.

καλημερα φιλιππα!!!παντα με καλα ποσταρισματα :)

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2011 στις 10:08 π.μ.

καλημέρα, πιο επίκαιρο από ποτέ ...

10 Ιουνίου 2011 στις 11:39 π.μ.

TO ΛΑΤΡΕΥΩ αυτο το τραγουδι!!!! μ'αρεσει τοσο πολυ που σκεφτομουν να σου ζητησω να αναρτησεις αλλα :) ντρεπομουν!τελικα το ''συμπαν'' συνομωτησε υπερ μου και σε εκανε να το αναρτησεις :).. το πρωτο ακουσα απο τον Marilyn manson.. μετα εμαθα οτι ειναι του John lenon.. φοβερη η εκτελεση και απο την Marriane faithfull..οντως πιο επικαιρο απο ποτε!να εισαι καλα :) καλημερα :)

10 Ιουνίου 2011 στις 3:31 μ.μ.

Δημητρη καλημερα και σ΄εσένα !!!
Όπως και εσύ στο δικό σου μπλόγκ επισημαίνεις τα λόγια του Σιδηρόπουλου ......΄ κάποτε οι άνθρωποι θα "μιλάνε" με μουσική ΄....έρχεται η ίδια η μουσική και ό στίχος να τα επιβεβαιώσει .....
Ευχαριστώ και πάλι ....

@
Σιλένα τις καλημέρες μου επίσης !!!
Πάντα επικαιρο τελικά ....

@
Μαρία χαίρομαι πάρα πολύ για την ευχάριστη αυτή σύμπτωση .....
Είδες τελικά .....ο καλός στίχος ποτέ δεν πεθαίνει .....
Να ζητήσεις οποιοδήποτε τραγούδι θέλεις ελεύθερα και θα προσπαθήσω να το μεταφράσω !!!
Και Ο Μarilyn Manson το αποδίδει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο οπότε το προσθέτω !!!
Τις καλημέρες μου και πάλι !!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...